0

Decembermys och lat-motivation

Jag håller mig gärna inomhus när det är december. Det kan vara mysigt, baka, gosa med katten, titta på serier och ha tända ljus...
 
Det är lätt hänt att man inte riktigt orkar med träningen lika mycket, eller att man slarvar med kosten. Och, det ÄR faktiskt okej every now and then. Vi människor blir tröttare såhär års i mörkret, det är så vi fungerar. Man kan inte förvänta sig att man ALLTID skall orka vara precis lika nyttig och alert. Man behöver ladda batterierna, och för många, iaf för mig, är denna mörka, mysiga månad en bra tidpunkt. För att det inte ska bli lika jobbigt när man väl kommer igång igen kan det vara bra att försöka hålla igång och träna åtminstone en gång i veckan, då blir det inte riktigt som att man någon gång slutat. 
 
Har ni börjat klura på några nyårslöften än? 
Det sägs att man brukar hålla dem ungefär en månad eller två, men jag tycker ändå att det är en bra ide. Det är alltid skönt och uppfriskande med nystart, och ett nytt år är ju perfekt för det. Det är bra att sätta upp mål för sig själv, men det är roligare om de kan vara hyfsat realistiska. Jag skulle t.e.x aldrig försöka lova att aldrig mer äta godis... däremot kan man bestämma att man ska försöka minska på det och byta ut det mot något nyttigt oftare. 
 

Mitt nya Bonsai-träd, när det inte grönskar utomhus får det göra det i lägenheten iallafall!
 
/Emma